Handsfree-krycka Iwalk3.0

Kryckor är gammalt och förlegat!

iWalk3.0

iWalk3.0 Hands-free-krycka (ett kliniskt utvärderat, FDA och CE registrerat, klass 1 medicinskt hjälpmedel) är en stabil, ekonomisk och enkel möjlighet att avlasta skador och tillstånd i fötter och underben. Personer med skador som ej skall belastas kan leva funktionellt och smärtfritt utan att använda händerna under läkning och rehabilitering och gå och avlasta foten utan kryckor eller rullande hjälpmedel så att man till och med kan gå i trappor!

Tänk på alla saker du inte kan göra med vanliga kryckor! Laga mat, gå ut med hunden, flytta en kaffekopp, skjuta på en matvaru-vagn….. Med Iwalk3.0 kan du återuppta dina dagliga rutiner och njuta av smärtfri funktionell rörlighet

 

iWalk Free 3.0 logo 500px * 153px

IWalkFree i rörelse

Vetenskapligt stöd / Clinical Benefits 2021 AAOS 20210817

Ett bättre alternativ

 

Med en Hands-free krycka kan du alltså röra dig i trappor! Detta är inte möjligt med en knä-skoter och svårt med vanliga kryckor. Du kan dessutom bära med dig saker i din fria eller lediga hand om du har en Hands-free krycka. (En använder du för att hålla i ledstången).

Produkten är enkel att sätta ihop, sätta fast på benet och att lära sig hantera! Den medger att du kan gå och röra dig och använda händerna som du är van vid. Du kan bära saker och stå eller gå utan att belasta händer och armar. Du kan promenera med hunden eller bära en kaffekopp och till och med arbeta stående som ex i en butik eller som frisör.

Överbelastningsskador på grund av vanliga kryckor, till exempel handsmärtor, karpaltunnel-syndrom och axelsmärtor kan helt elimineras. Det enda som behövs är lite enkla balansövningar för att komma igång!

Eftersom du med en iWalk3.0 fortsätter att belasta benet ända ner till knät gynnar det blodcirkulationen och du upprätthåller också balans och muskelstyrka i benet bättre än med konventionella metoder för avlastning såsom arm-kryckor eller i sämsta fall rullstol.

FÖR VEM PASSAR ELLER PASSAR INTE IWALK?

Kontraindikation eller olämplighet att använda den här produkten föreligger om man inte kan stödja på sitt knä av någon anledning eller om man inte har en tillräcklig balansförmåga. I den händelse man har mycket nedsatt balansförmåga är en knä-skoter en bättre lösning.

Testa om Iwalk passar för dig på Tillverkarens självtest !

Mer information på : Tillverkarens hemsida

 

 

MÅTT OCH MÄTANDE FÖR ANPASSNING

 

iWALK Crutch – Mått och anpassning

Kommer Iwalk passa mig?  Det är en bra fråga.  Om du är byggd som 95% av alla, är svaret JA! , men vänta, Vi är alla lite olika!

Det viktigaste är benens längd.  De flesta känner inte till sin benlängd, så vi använder kroppslängd som en startpunkt. Om du inte är åt det kortväxta eller långa hållet så funkar längd bra , d v s Du är mellan 155-185,5 cm lång.  Annars ska du kolla nedan:

iWALK CRUTCH SIZE CHART – based on user’s height

 

OM DU HAMNAR I DE GULA OCH RÖDA FÄLTEN MED DIN LÄNGD , FINNS EN 5% RISK ATT DU INTE PASSAR I EN IWALK. DU MÅSTE KOLLA NEDAN I DIAGRAMMET FÖR ATT SE OM DET FUNGERAR:

iWALK CRUTCH SIZE CHART – based on user’s leg length

 

MÄT LÅR OCH UNDERBEN SOM PÅ BILDEN. OM DU FALLER INOM RAMARNA SOM VISAS, SÅ KOMMER IWALK ATT PASSA DIG . DETTA OAVSETT DIN KROPPSLÄNGD.

iWALK Crutch KAPACITET

1. Låromfångets begränsning

Det sista nödvändiga måttet är lårets omfång. Mät så högt upp på benet som det är möjligt.

2. Max VIKT

Om du väger mer än 125 kg (275 pounds) eller är kraftigt överviktig, gör det att IWALK inte passar för dig

plus-size